Havuzunuzu şoklamak için en iyi zamanın ne zaman olduğu, havuzunuzu ne sıklıkta şoklamanız gerektiği hakkında kafanızda soru işaretleri mi var? O halde konuyu birlikte inceleyelim
Klor, yüzme havuzlarında temiz suyun muhafaza edilmesi için gereklidir. Tehlikeli bakteri ve mikropları yok ederek, bu hayati kimyasal alglerin büyümesini önlemeye yardımcı olur ve suyun güvenliğini sağlar. Klor, sudaki tehlikeli maddelere bağlanarak sihrini havuzda yaparken kloraminler veya inaktif Kombine Klor üretir. Bu noktada klor moleküllerini serbest bırakmak ve sanitizasyonu sürdürmek için adımlar atılmalıdır. Böylelikle havuzda her zaman yüksek koruma sağlanır.
Havuzunuz çeşitli nedenlerden dolayı şoklanmalıdır. Kullanıcı sayısına ve sudaki kirlilik sayısına bağlı olarak klor seviyeleri değişebilir.
Kloraminleri parçalamak için havuz şoku klor seviyesini kısa bir süre için çok yükseltir. Suyunuzdaki Serbest Klor (FAC) bu işlem boyunca salınır. Bu, birincil dezenfektanınızın havuzunuzun temizliğini ve berraklığını etkili ve verimli bir şekilde korumasını sağlar.
Havuz sezonunu açarken diğer kimyasalları dengeledikten sonra şoklama uygulamanız önerilir. Bu, parçacıkları oksitleyecek, patojenleri yok edecek ve suyu daha berrak hale getirecektir. Havuzunuzu kapatma zamanı geldiğinde şoklama, kirliliklerden korumaya ve havuzunuzu uzun kışa hazır hale getirmeye yardımcı olacaktır.
Yağmur suyu, toz ve diğer döküntülerin bir fırtına sırasında havuzunuza girmesi muhtemeldir. Şiddetli hava koşullarından sonra, şoklama işlemi havuz suyunuzun temizlenmesine yardımcı olacaktır.
Birçok insan havuzu hızlı bir şekilde kullandığında, su birkaç farklı şekilde kirlenebilir. Havuz şokunun, çok sayıda havuz kullanıcısını takiben kullanılması şiddetle tavsiye edilir.
ADK Group olarak profesyonel ekibimiz ile havuz şoku hakkında merak ettiklerinizi yanıtlamak için buradayız! Havuzunuzu şoklamak için en uygun zaman, havuzunuzu ne sıklıkta şoklamanız gerektiği ve belirli havuz koşulları için hemen bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Yorum yaz